Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

Humak 2020: Kooste eri välineistä, joilla oppimateriaaleja voi julkaista ja jakaa Humakin verkko-oppimisympäristön kautta tai internetissä. 

Tähän oppaaseen on koottu mahdollisuuksia tiedostojen jakamiseen, yhteistyöstämiseen sekä esitysten julkaisemiseen eri palveluissa. Opas kattaa yleisimmät Office 365-ohjelmat ja Googlen palvelut ja lisäksi joitain muita yksittäisiä palveluita.

Humakin kaikilla opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on käytössä Office 365-palvelut. Humak on tehnyt myös sopimuksen Googlen kanssa, jonka myötä Humakin tunnukset toimivat automaattisesti Googlen palveluissa eli ei ole tarpeen luoda erikseen google-tiliä päästäkseen käyttämään esim. Google Docsia.

5. Esitykset

5.6. Slideshare

Mikä: Esitysten (esim. PowerPoint), videoiden, infografiikan ja dokumenttien jakamiseen tarkoitettu ilmainen verkkopalvelu.

Kirjautuminen: Palveluun voi kirjautua joko LinkedIn-tunnuksilla tai luomalla SlideShareen omat tunnukset.

Yhteistyö: Palveluun ladattuja esityksiä voi kommentoida. CC-lisensoidut esitykset voi ladata muokattavaksi esim. PowerPointissa.

Tallennus: Muiden tekemiä esityksiä voi tallentaa SlideSharen My Clipboards -osioon ja omat palveluun ladatut esitykset tallentuvat My Uploads -osioon. Kun käyttäjä lataa esityksen palveluun, hän voi myös määritellä CC-lisenssien avulla, miten muut voivat hyödyntää hänen esitystään. 
Palvelusta ladattavat esitykset voi tallentaa myös haluamaansa verkkotallennuspaikkaan tai omalle koneelle.

Tehtävän palautus Humakin verkko-oppimisympäristöön: Luo Open keskustelualue, jossa mahdollista palauttaa linkkinä verkkotekstieditoriin.

Oppimateriaalin jakaminen: verkko-opintojaksolla voi linkittää SlideSharessa olevan esityksen.