Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

Humak 2020: Kooste eri välineistä, joilla oppimateriaaleja voi julkaista ja jakaa Humakin verkko-oppimisympäristön kautta tai internetissä. 

Tähän oppaaseen on koottu mahdollisuuksia tiedostojen jakamiseen, yhteistyöstämiseen sekä esitysten julkaisemiseen eri palveluissa. Opas kattaa yleisimmät Office 365-ohjelmat ja Googlen palvelut ja lisäksi joitain muita yksittäisiä palveluita.

Humakin kaikilla opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on käytössä Office 365-palvelut. Humak on tehnyt myös sopimuksen Googlen kanssa, jonka myötä Humakin tunnukset toimivat automaattisesti Googlen palveluissa eli ei ole tarpeen luoda erikseen google-tiliä päästäkseen käyttämään esim. Google Docsia.

5. Esitykset

5.5. Slides

Mikä: Esitysten tekemiseen ja jakamiseen tarkoitettu ilmainen verkkopalvelu.

Kirjautuminen: Palveluun voi kirjautua joko Google- tai Facebook-tunnuksilla tai luomalla Slidesiin omat tunnukset.

Yhteistyö: Voit kutsua muita editoimaan tai antamaan palautetta esitykseesi. Oikean yläkulman plusmerkistä voit kutsua sähköpostiosoitteella muita muokkaamaan tai kommentoimaan esitystäsi.

Tallennus: Slidesissä luodut esitykset tallentuvat palveluun käyttäjän omaan profiiliin. Palveluun voi myös tuoda valmiita PowerPoint- tai PDF –tiedostoja jaettavaksi. Palvelussa olevat julkiset esitykset ovat kopioitavissa käyttöön muille käyttäjille.

Tehtävän palautus Humakin verkko-oppimisympäristöön: Luo Open keskustelualue, jossa mahdollista palauttaa linkkinä verkkotekstieditoriin.

Oppimateriaalin jakaminen: verkko-opintojaksolla voi linkittää Slidessa olevan esityksen.