Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

Humak 2020: Kooste eri välineistä, joilla oppimateriaaleja voi julkaista ja jakaa Humakin verkko-oppimisympäristön kautta tai internetissä. 

Tähän oppaaseen on koottu mahdollisuuksia tiedostojen jakamiseen, yhteistyöstämiseen sekä esitysten julkaisemiseen eri palveluissa. Opas kattaa yleisimmät Office 365-ohjelmat ja Googlen palvelut ja lisäksi joitain muita yksittäisiä palveluita.

Humakin kaikilla opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on käytössä Office 365-palvelut. Humak on tehnyt myös sopimuksen Googlen kanssa, jonka myötä Humakin tunnukset toimivat automaattisesti Googlen palveluissa eli ei ole tarpeen luoda erikseen google-tiliä päästäkseen käyttämään esim. Google Docsia.

5. Esitykset

5.4. Prezi/Prezi Next

Mikä: Esitysten tekemiseen ja jakamiseen tarkoitettu ilmainen verkkopalvelu. Käyttö edellyttää Flashin asentamista koneelle.

Kirjautuminen: Facebook- tai LinkedIn –tunnuksilla tai Preziin luoduilla omilla tunnuksilla.  Koulutuksen parissa työskentelevillä on mahdollisuus Prezi for education -tiliin, jolla saa normaalia ilmaisversiota laajemmat ominaisuudet käyttöönsä.

Yhteistyö: Voit kutsua muita editoimaan tai katsomaan esitystäsi. Jakaminen tapahtuu oikean yläkulman nuolisymbolista (Prezi) lähettämällä sähköpostilla kutsu tai ihmissymbolista (Prezi Next). Prezi Nextissä voit sallia myös esityksen esittämisen ja kommentoimisen. Esitystä pääsee katsomaan julkisesti kuka tahansa, jolla on linkki esitykseen. Voit myös valita, haluatko sallia esityksesi vapaan käytön muille Prezi-käyttäjille.

Tallennus: Esitykset tallentuvat Prezi-tilillesi.

Tehtävän palautus Humakin verkko-oppimisympäristöön: Luo tehtävä esim. Open keskustelualue -aktiviteetti, jossa mahdollista palauttaa linkkinä verkkotekstieditoriin.

Oppimateriaalin jakaminen: verkko-opintojaksolla voi linkittää Prezissä olevan esityksen.