Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

Humak 2020: Kooste eri välineistä, joilla oppimateriaaleja voi julkaista ja jakaa Humakin verkko-oppimisympäristön kautta tai internetissä. 

Tähän oppaaseen on koottu mahdollisuuksia tiedostojen jakamiseen, yhteistyöstämiseen sekä esitysten julkaisemiseen eri palveluissa. Opas kattaa yleisimmät Office 365-ohjelmat ja Googlen palvelut ja lisäksi joitain muita yksittäisiä palveluita.

Humakin kaikilla opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on käytössä Office 365-palvelut. Humak on tehnyt myös sopimuksen Googlen kanssa, jonka myötä Humakin tunnukset toimivat automaattisesti Googlen palveluissa eli ei ole tarpeen luoda erikseen google-tiliä päästäkseen käyttämään esim. Google Docsia.

5. Esitykset

5.2. Microsoft Sway

Mikä: Multimediaesitys-ohjelmisto. Luo visuaalisia ja vuorovaikutteisia raportteja, esityksiä, uutiskirjeitä ja tarinoita. Ilmainen ohjelma, mutta O365-käyttäjät saavat lisäsisältöjä. Esitykset ovat responsiivisia ja näyttävät hyvältä kaiken kokoisilla näytöillä.

Yhteistyö: Jaa-painikkeesta voi kutsua muita katsomaan tai muokkaamaan Swayta.

Tallennus: O365:n kautta muokatut Sway-esitykset jäävät talteen Sway-ohjelmaan.

Tehtävän palautus Humakin verkko-oppimisympäristöön: Swayn voi palauttaa linkkinä, jonka saa ohjelmassa Jaa-painikkeella. Swayta ei pysty tallentamaan tiedostona, vaan se toimii aina selaimessa linkin kautta. 

Oppimateriaalin jakaminen: Sway-esityksen voi jakaa verkko-opintojaksossa linkkinä käyttämällä esim. Ohjeteksti- tai linkki-aktiviteettiä (löytyy aineistot välisivulta).  

Swayn Jaa-painikkeen kautta saatavalla liittämiskoodilla Swayn voi upottaa esim. verkkosivuille iframe-ikkunaan. 

Microsoftin ohjeita: https://support.office.com/fi-fi/article/Swayn-k%C3%A4yt%C3%B6n-aloittaminen-2076c468-63f4-4a89-ae5f-424796714a8a