Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

Humak 2020: Kooste eri välineistä, joilla oppimateriaaleja voi julkaista ja jakaa Humakin verkko-oppimisympäristön kautta tai internetissä. 

Tähän oppaaseen on koottu mahdollisuuksia tiedostojen jakamiseen, yhteistyöstämiseen sekä esitysten julkaisemiseen eri palveluissa. Opas kattaa yleisimmät Office 365-ohjelmat ja Googlen palvelut ja lisäksi joitain muita yksittäisiä palveluita.

Humakin kaikilla opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on käytössä Office 365-palvelut. Humak on tehnyt myös sopimuksen Googlen kanssa, jonka myötä Humakin tunnukset toimivat automaattisesti Googlen palveluissa eli ei ole tarpeen luoda erikseen google-tiliä päästäkseen käyttämään esim. Google Docsia.

4. Videot

4.3. Youtube

Mikä: Videoiden tallennus- ja jakamispalvelu.

Kirjautuminen: Humakin henkilökunta pääsee kirjautumaan Humak-tunnuksilla. Kirjaudu sisään -> kirjoita sähköpostiosoite (etunimi.sukunimi@humak.fi) ->Seuraava ->kirjaudu Humak-tunnuksilla.

Tallennus: Videoita ladataan Youtubeen oikean yläkulman Upload-painikkeesta. Ensimmäisellä kerralla luodaan käyttäjän oma kanava ja hyväksytään Youtuben käyttöehdot. Oikean yläkulman kuvakkeesta avautuu valikko, josta klikkaamalla Creator Studio/Hallintapaneeli pääsee hallinnoimaan omaa kanavaansa. Vasemman reunan Videonhallintaohjelmaosiosta pääsee luomaan soittolistoja (Uusi soittolista). Videoiden ja soittolistojen julkisuuden voi määritellä itse.

Tehtävien palauttaminen Humakin verkko-oppimisympäristöön: Youtuben käyttö oppimistehtävien palauttamiseen edellyttää, että opiskelijat luovat itselleen henkilökohtaiset Youtube-kanavat, jonne lisäävät videomuotoiset tehtävät. Youtubeen kirjaudutaan Google-tunnuksilla (opiskelijoilla myös (at)humak.fi).

Oppimateriaalin jakaminen: Opettaja voi upottaa Youtube-videon verkko-opintojaksolle lisäämällä linkin videoon esim. Sivu-aktiviteetin (> löytyy aineistot välisivulta) tekstieditoriin. Kun videon tallentaa Youtubeen opettaja voi myös määritellä CC-lisenssien avulla, miten muut voivat hyödyntää hänen videotaan.