Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

4. Videot

4.2. Office365 Video

Mikä: O365:n oma videonhallintaohjelma. Videotiedostojen lataaminen ja videoiden organisoiminen kanaville. Videoihin pystyy lisäämään tekstityksen tai kuvatekstin tiedostona. Video on tehtävä ensin muilla työkaluilla ja ladattava tiedostona Video-ohjelmaan.

Yhteistyö: Videoon voi luoda kanavia ja kanavan käyttöoikeudet pystyy määrittelemään. Kanavan asetuksista pystyy muokkaamaan kanavan käyttöoikeuksia (omistajat, editoijat, katselijat). Kanavan sisällä olevien yksittäisten videoiden käyttöoikeuksia ei pysty muokkaamaan, vaan ne perivät kanavan käyttöoikeudet.

Tallennus: videotiedostot tallentuvat Videoon, josta ne voi tarvittaessa ladata tiedostona. Kanavan omistaja voi määritellä, kuka videon pystyy lataamaan.

Tehtävän palautus: Videon linkin voi kopioida selaimen osoiteriviltä ja tallentaa Moodelroomsiin esim. Tehtävä-aktiviteetin verkkotekstieditoriin. 

Oppimateriaalin jakaminen: Video-ohjelmassa olevan videon voi jakaa linkkinä käyttämällä esim. Ohjeteksti- tai linkki-aktiviteettiä. Video-ohjelman videoita pystyy upottamaan Moodleroomsiin, jos O365-Moodlerooms-integraatio on käytössä. Videosta saa linkin (Upota), jolla videon pystyy upottamaan iframe-ikkunaa esim. verkkosivuille.