Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

Humak 2020: Kooste eri välineistä, joilla oppimateriaaleja voi julkaista ja jakaa Humakin verkko-oppimisympäristön kautta tai internetissä. 

Tähän oppaaseen on koottu mahdollisuuksia tiedostojen jakamiseen, yhteistyöstämiseen sekä esitysten julkaisemiseen eri palveluissa. Opas kattaa yleisimmät Office 365-ohjelmat ja Googlen palvelut ja lisäksi joitain muita yksittäisiä palveluita.

Humakin kaikilla opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on käytössä Office 365-palvelut. Humak on tehnyt myös sopimuksen Googlen kanssa, jonka myötä Humakin tunnukset toimivat automaattisesti Googlen palveluissa eli ei ole tarpeen luoda erikseen google-tiliä päästäkseen käyttämään esim. Google Docsia.

4. Videot

4.2. Office365 Video

Mikä: O365:n oma videonhallintaohjelma. Videotiedostojen lataaminen ja videoiden organisoiminen kanaville. Videoihin pystyy lisäämään tekstityksen tai kuvatekstin tiedostona. Video on tehtävä ensin muilla työkaluilla ja ladattava tiedostona Video-ohjelmaan.

Yhteistyö: Videoon voi luoda kanavia ja kanavan käyttöoikeudet pystyy määrittelemään. Kanavan asetuksista pystyy muokkaamaan kanavan käyttöoikeuksia (omistajat, editoijat, katselijat). Kanavan sisällä olevien yksittäisten videoiden käyttöoikeuksia ei pysty muokkaamaan, vaan ne perivät kanavan käyttöoikeudet.

Tallennus: videotiedostot tallentuvat Videoon, josta ne voi tarvittaessa ladata tiedostona. Kanavan omistaja voi määritellä, kuka videon pystyy lataamaan.

Tehtävän palautus Humakin verkko-oppimisympäristöön: Videon linkin voi kopioida selaimen osoiteriviltä ja tallentaa verkko-opintojaksolle esim. Open keskustelualue -aktiviteetin verkkotekstieditoriin. 

Oppimateriaalin jakaminen: Video-ohjelmassa olevan videon voi jakaa linkkinä käyttämällä esim. Ohjeteksti- tai linkki-aktiviteettiä (luo oppimisaktiviteetti > aineistot).