Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

Humak 2020: Kooste eri välineistä, joilla oppimateriaaleja voi julkaista ja jakaa Humakin verkko-oppimisympäristön kautta tai internetissä. 

Tähän oppaaseen on koottu mahdollisuuksia tiedostojen jakamiseen, yhteistyöstämiseen sekä esitysten julkaisemiseen eri palveluissa. Opas kattaa yleisimmät Office 365-ohjelmat ja Googlen palvelut ja lisäksi joitain muita yksittäisiä palveluita.

Humakin kaikilla opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on käytössä Office 365-palvelut. Humak on tehnyt myös sopimuksen Googlen kanssa, jonka myötä Humakin tunnukset toimivat automaattisesti Googlen palveluissa eli ei ole tarpeen luoda erikseen google-tiliä päästäkseen käyttämään esim. Google Docsia.


4. Videot

4.1. Collaborate Ultra

Mikä: Webinaari- ja verkkokokoussovellus, jolla voi myös tallentaa videoita.

Kirjautuminen: Kirjautumalla Humakin verkko-oppimisympäristöön, opettaja voi luoda opintojaksolle Collaborate Ultra- webinaariympäristön. Opintojaksolle rekisteröidyt opiskelijat pääsevät opintojakson Humakin verkko-oppimisympäristöön luotuun Collaborate-istuntoon.

Tallennus: Istunnon voi tallentaa vasemman yläreunan istuntovalikosta löytyvästä kohdasta ”Aloita tallennus”. Tallenne tulee saataville verkko-opintojaksolle Collaborate-kokouslinkin alapuolelle. Keskusteluviestit tulevat mukaan tallenteeseen.

Yhteistyö ja jakaminen: Istunnon aikana valvoja ja esittäjä roolissa olevat voivat jakaa tiedostoja ja sovelluksia. Valvoja voi määrittää osallistujien oikeudet käyttää mikrofonia, kuvaa, keskusteluviestejä ja valkotauluja. Humakin verkko-oppimisympäristöön Collaboratessa opiskelijoilla on roolina osallistuja, mutta oppimistehtävän yhteyteen luotavaan Collaborate-huoneeseen on mahdollista määritellä opiskelijoille myös esittäjän ja valvojan oikeudet. Ole yhteydessä bbopenlms(at)humak.fi, ja pyydä opiskelijalle oikeuksia. Liitä viestiin opintojakson internet-osoite.

Tehtävien palauttaminen Humakin verkko-oppimisympäristöön: Luo Collaborate–aktiviteetti verkko-opintojaksolle. Opiskelijat voivat palauttaa tehtävän tallentamalla Collaborate Ultran avulla videon, tallenne tulee näkyviin kokouslinkin alle.

Oppimateriaalin jakaminen: Opettaja voi tehdä Collaboratella videon, joka on katsottavissa verkko-opintojaksolla Collaborate-kokouslinkin alapuolella.

Muuta: Collaborate Ultran suositusselain on Chrome/ ohjeita https://help.blackboard.com/fi-fi/Collaborate/Ultra