Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

4. Videot

4.1. Collaborate Ultra BB Open LMS:ssa

Mikä: Webinaari- ja verkkokokoussovellus, jolla voi myös tallentaa videoita.

Kirjautuminen: Kirjautumalla MBB Open LMS:iin, opettaja voi luoda kurssille Collaborate Ultra-kokouksen. Kurssille rekisteröidyt opiskelijat pääsevät kurssin BB Open LMS:iin luotuun Collaborate-istuntoon.

Tallennus: Istunnon voi tallentaa vasemman yläreunan istuntovalikosta löytyvästä kohdasta ”Aloita tallennus”. Tallenne tulee saataville BB Open LMS:iin Collaborate-kokouslinkin alapuolelle. Keskusteluviestit tulevat mukaan tallenteeseen.

Yhteistyö ja jakaminen: Istunnon aikana valvoja ja esittäjä roolissa olevat voivat jakaa tiedostoja ja sovelluksia. Valvoja voi määrittää osallistujien oikeudet käyttää mikrofonia, kuvaa, keskusteluviestejä ja valkotauluja. BB Open LMS:iin Collaboratessa opiskelijoilla on roolina osallistuja, mutta oppimistehtävän yhteyteen luotavaan Collaborate-huoneeseen on mahdollista määritellä opiskelijoille myös esittäjän ja valvojan oikeudet. Ole yhteydessä bbopenlms(at)humak.fi, ja pyydä opiskelijalle oikeuksia. Liitä viestiin opintojakson internet-osoite.

Tehtävien palauttaminen BB Open LMS:iin: Luo Collaborate–aktiviteetti kurssin BB Open LMS:iin. Opiskelijat voivat palauttaa tehtävän tallentamalla Collaborate Ultran avulla videon, joka tulee näkyviin kokouslinkin alle.

Oppimateriaalin jakaminen: Opettaja voi tehdä Collaboratella videon, joka on katsottavissa BB Open LMS:ssa Collaborate-kokouslinkin alapuolella.

Muuta: Collaborate Ultran suositusselain on Chrome.