Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

4. Videot

4.1. Collaborate Ultra Moodleroomsissa

Mikä: Webinaari- ja verkkokokoussovellus, jolla voi myös tallentaa videoita.

Kirjautuminen: Kirjautumalla Moodleroomsiin, opettaja voi luoda kurssille Collaborate Ultra-kokouksen. Kurssille rekisteröidyt opiskelijat pääsevät kurssin Moodleroomsiin luotuun Collaborate-istuntoon.

Tallennus: Istunnon voi tallentaa vasemman yläreunan istuntovalikosta löytyvästä kohdasta ”Aloita tallennus”. Tallenne tulee saataville Moodleroomsiin Collaborate-kokouslinkin alapuolelle. Keskusteluviestit eivät tule mukaan tallenteeseen.

Yhteistyö ja jakaminen: Istunnon aikana valvoja ja esittäjä roolissa olevat voivat jakaa tiedostoja ja sovelluksia. Valvoja voi määrittää osallistujien oikeudet käyttää mikrofonia, kuvaa, keskusteluviestejä ja valkotauluja. Moodleroomsin Collaboratessa opiskelijoilla on roolina osallistuja, mutta oppimistehtävän yhteyteen luotavaan Collaborate-huoneeseen on mahdollista määritellä opiskelijoille myös esittäjän ja valvojan oikeudet. 

Tehtävien palauttaminen Moodleroomsiin: Luo Collaborate–aktiviteetti kurssin Moodleroomsiin. Opiskeilijat voivat palauttaa tehtävän tallentamalla Collaborate Ultran avulla videon, joka tulee näkyviin kokouslinkin alle.

Oppimateriaalin jakaminen: Opettaja voi tehdä Collaboratella videon, joka on katsottavissa Moodleroomsissa Collaborate-kokouslinkin alapuolella.

Muuta: Collaborate Ultran suositusselain on Chrome.