Oppimateriaalien ja oppimistehtävien julkaisu ja jakaminen - Humakin ohjeita

6. Muut

6.3. Padlet

Mikä: Esitysten tekemiseen, kommenttien keräämiseen ja materiaalin jakamiseen käytettävä ilmainen verkkopalvelu.

Kirjautuminen: Palveluun voi kirjautua Humakin tunnuksilla (ks. ohjeet alla) tai  Facebook- ja Google –tunnuksilla sekä Padletiin luoduilla omilla tunnuksilla.

Yhteistyö: Voit tehdä padletistasi niin julkisen tai salaisen kuin haluat ja jakaa erilaisia oikeuksia muille osallistua padletiisi. Oikeuksia pääset muokkaamaan Jaa-painikkeen kautta oikeasta yläkulmasta.

Tallennus: Padlet-esitykset tallentuvat Padlet-tilillesi. Esityksen voi myös tallentaa eri tiedostomuodoissa (kuvana, pdf:nä, CSV:nä ja excelinä) tai tulostaa.

Tehtävän palautus Humakin verkko-oppimisympäristöön: Luo Open keskustelualue, jossa mahdollista palauttaa linkkinä verkkotekstieditoriin.

Oppimateriaalin jakaminen: verkko-opintojaksolla voi linkittää Padlet-esityksen. Saatavilla myös HTML-koodi, jolla Padletin voi upottaa verkkosivuille, mutta verkko-opintojaksolle upottaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista.

Ohjeet: Humak on hankkinut 3/2020 https://humak.padlet.org/ käyttöoikeudet henkilökunnalle teacher-oikeuksin ja opiskelijoille roolina on opiskelija.  

Padlet on yhteistyöstämisen ympäristö, jonka voi jakaa linkin välityksellä opintojaksolla ja antaa käyttöoikeudet linkkiin (muokkaus, katsominen).  

Kirjaudu https://humak.padlet.org/ 

  • Valitse kirjautumissivulla oleva Microsoft kirjautuminen (login with Microsoft): kirjaudu O365 tunnuksillasi (tunnus@humak.fi) 

Ohjeita Padletin käyttöön: https://padlet.com/support